Välkommen Viktor Sjöberg till Tandfokus

December 11, 2023

Viktor Sjöberg kommer till Tandfokus Våghustorget med lång erferenhet från Folktandvården i Örebro. För att lära känna Viktor lite bättre så ställde vi några frågor till honom.

Kan du berätta kort om dig själv? Tandläkarkarriär och livet utanför jobbet.

Jag skulle egentligen bli industridesigner, men hoppade av en utbildning i innovationsdesign samt tackade nej till en designhögskola, då jag även hade sökt och kommit in på tandläkarutbildningen 2005. Sedan dess har jag trivts med mitt yrkesval då jag älskar att utmanas, hitta kreativa lösningar på svåra problem, hjälpa människor med allt ifrån värk till att uppnå en ökad livskvalitet. Min naturvetenskapliga bakgrund blandat med min konstnärliga och kreativa ådra gör att jag har en fallenhet för både estetik och funktion, något som är viktigt i mitt yrke. Mitt norrländska lugn är heller ingen nackdel då många känner obehag eller oro inför tandläkarbesök. Då är min förhoppning och mål att man ska känna sig trygg och sedd i mötet med mig. Privat är jag en person som gillar att umgås med mina barn och min fru, laga god mat och gärna hitta på någon utomhusaktivitet. Min stora passion är att måla, designa och skapa. Jag målar gärna i akryl samt bearbetar trä i alla dess former.

Varför ville du bli tandläkare

Att min mor var tandläkare måste ha spelat någon roll i mitt val, även om det tog lång tid för mig att inse att tandläkaryrket var som klippt och skuret för även mig. Jag gillar att kunna hjälpa människor, att få utlopp för min kreativitet och min skaparglädje dagligen samt att det är ett yrke där man aldrig blir fullärd. Det finns alltid en utvecklingspotential.

Varför valde du att börja jobba på Tandfokus Våghustorget?

Efter 14 år i Folktandvården kände jag att jag ville prova något nytt. Tandfokus tilltalade mig till stor del för deras syn på just utveckling. De ser både klinikens utveckling och individernas utveckling som central i sin grundfilosofi, vilket talade direkt till mig. Här känner jag att jag får möjligheten att fortsätta växa.

Vad ser du fram emot mest med det kommande året?

Att få vara med och forma den nya kliniken samt att gå lite kurser så att jag kan erbjuda patienterna ännu mer högkvalitativ tandvård.

Varför är tandläkaryrket spännande just nu?

Just nu händer det oerhört mycket inom digital tandvård. Digitala avtryck och digitala arbetsflöden, även på tandteknikersidan, kanske låter som framtiden, men tekniken har funnits länge. Det som är häftigt med vår samtid är att tekniken äntligen har blivit så raffinerad och exakt att passformen på kronor och broar aldrig har varit bättre. Det kommer även många nya och spännande material och metoder som jag bara måste utforska.

Tack Viktor! Vi är glada att ha dig ombord och önskar dig all lycka till.

Har du tidigare varit patient till Viktor så är du nu välkommen att se honom på vår nya klinik på Våghustorget. Och om du inte varit patient till Viktor tidigare men tycker att han verkar vara tandläkaren som du letat efter så är du också varmt välkommen.