Vi har semesterstängt, information om öppettider finns här

Tandimplantat

Tandimplantat är ett bra sätt att ersätta förlorade tänder, det ser naturligt ut och gör det lättare att tugga.

Att ersätta förlorade tänder med broar eller proteser har fungerat bra under många år, och ibland måste fortfarande ett av de alternativen väljas. Idag kan dock implantat nästan alltid ersätta förlorade tänder. Behandlingen innebär att en skruv av titan sätts in i käkbenet på platsen för den förlorade tanden, och därpå fästs sedan en krona.

Tandimplantaten är allt mer överkomliga prismässigt, tack vare bättre ersättning från Försäkringskassan, billigare komponenter från tillverkarna och förenklade metoder. I vissa situationer är en bro till och med dyrare än ett implantat.

Funderar du på tandimplantat?

Funderar du på tandimplantat är du välkommen att diskutera detta med oss kostnadsfritt för att få en bild av hur arbetet går till. Är du intresserad av att genomföra behandlingen görs en grundlig undersökning med röntgen och mätningar, därefter får du ett kostnadsförslag att ta ställning till.

Tandimplantat en göteborgsk uppfinning

Tekniken med titanskruven som skruvas fast i käkbenet är cirka femtio år, och utvecklades av göteborgaren Per-Ingvar Brånemark. Han upptäckte att titan är vävnadsneutralt vilket gör det möjligt för benceller att växa ihop med implantatytan under läkningen efter operationen. Metoden har sedan dess hjälpt miljontals människor till en bättre livskvalitet.